Katere so ustrezne nogavice za moje navade?

Stranke nas velikokrat sprašujejo po volnenih ali bombažnih nogavicah, saj so naravni materiali tisti, ki nosijo določen ugled med potrošniki. Vendar za aktivni šport niso vedno najboljša izbira.

Za prijeten občutek na koži in vsakodnevno uporabo so naravni materiali super! Vendar za napredne uporabnike, ki gredo z nogavicami na tek, smučanje, v hribe, naravni materiali lahko prinesejo tudi določene neprijetnosti.

Naravno pletivo se navzame znoja in tako postane bolj težko kot umetno pletivo, ki se hitro suši. Zaradi te dodatne teže na stopalih lahko dolgoprogaš naredi slabši rezultat kot bi ga naredil z lažjimi nogami. Če vlakno zadržuje vlago, se tudi koža ob drgnjenju lahko ožuli. Seveda je to spet velik minus za uspešno treniranje. Vlažne nogavice med čakanjem na sedežnico ter potem med vožnjo navzgor tudi niso optimalna izbira za dober smučarski trening.

Zato napredni uporabniki radi posegajo po umetnih tehničnih vlaknih, ki imajo določene funkcije:
•    Zadržujejo toploto v telesu
•    Odvajajo vlago
•    Skrbijo, da ne prihaja do trenja med nogavico in telesom (manj žuljev)
•    Blažijo sunke in pritiske, ki jih prejemajo stopala
•    S primerno kompresijo pospešujejo regeneracijo po treningu


Za vse te učinke je potrebna tehnična nogavica iz naprednih pletiv. Takšna nogavica ni vedno prijetna za vsakodnevno nošenje, saj je morda preveč stisnjena, premalo zračna, prevroča… A za gorski tek ter smučarske izzive je ravno prava!


Zato vam z navedbami sestave nogavic pomagamo, da se lažje orientirate v ponudbi in kupite nekaj res po svojem okusu.


x

Vpišite se na naše e-novice

Za prejemanje obvestil o ugodnostih se prijavite na novice tu. Svojo prijavo boste morali še potrditi. Prosimo, da po vpisu preverite svoj poštni predal - le en klik v povratnem mejlu je potreben, da potrdite svoj vpis.